INSPANNINGSDIAGNOSTIEK

Heb je klachten tijdens inspanning?

Heb je tijdens inspanning last van kortademigheid, duizeligheid of hartkloppingen? Of ben je vermoeid en verzuren je spieren sneller dan normaal? Lukt het niet om je conditie te verbeteren, of gaan je prestaties zelfs achteruit?

Heb je een chronische aandoening?

Bijna een kwart van alle volwassenen heeft een chronische aandoening, zoals hartfalen, COPD, kanker, artrose, suikerziekte of obesitas. Mensen met een chronische aandoening bewegen minder dan gemiddeld, terwijl bewegen juist voor hen zo belangrijk is. Goede medische begeleiding ontbreekt daarbij vaak.

Onze sportartsen weten wat jouw beperkingen zijn, maar ook waar jouw mogelijkheden liggen. Onze sportartsen brengen door middel van een sportmedisch onderzoek jouw belastbaarheid in kaart en maken op samen met jou een plan om in beweging te komen en je fitheid te verbeteren.

 

Wil je teruggebeld worden?

Door het invullen van het contactformulier ga je akkoord met onze privacy policy.

Wat doen wij?    

De sportarts brengt eerst je klachten in kaart. Daarna wordt een inspanningstest met ademgasanalyse gedaan. Afhankelijk van je klachten vindt deze test op de fiets of op de loopband plaats. Tijdens de test wordt gekeken naar het functioneren van het hart, de longen en de spieren tijdens inspanning. Zo kunnen mogelijke oorzaken van de klachten worden opgespoord, en kan een onderliggende aandoening uitgesloten worden. Indien nodig wordt aanvullend bloedonderzoek verricht.

Hoe werken wij?

Je kunt afhankelijk van je beschikbaarheid bijna altijd binnen 3 werkdagen terecht bij een van onze medisch specialisten. Omdat dit onderzoek om medische redenen plaatsvindt, kan het mogelijk vergoed worden vanuit de basiszorg. Je hebt dan wel een verwijsbrief nodig van je huisarts of van een medisch specialist.

 

Herken je een van deze klachten?

Kortademigheid

Heb je tijdens het sporten last van kortademigheid? Hijg je sneller dan normaal en kom je de trap nauwelijks meer op? Of heb je een piepende ademhaling na de inspanning

Met een longfunctieonderzoek en een inspanningstest met ademgasanalyse doet onze sportarts een analyse naar de oorzaak van je klachten.

Hartkloppingen

Heb je hartkloppingen tijdens inspanning of loopt je hartslag heel hoog op? Zie je onverklaarbare pieken op je hartslagmeter? Of is je hartslag onregelmatig?

Met behulp van een rust ECG (hartfilmpje) en een inspanningstest met ECG en ademgasanalyse brengt de sportarts de oorzaak van je klachten in kaart. Indien nodig wordt aanvullend een 24 uurs meting van de hartslag gedaan of verwijst de sportarts je door naar de cardioloog.

Duizeligheid

Heb je tijdens of na de inspanning last van duizeligheid? Of ben je rond het sporten wel eens (bijna) flauwgevallen?

Met behulp van een inspanningstest met ademgasanalyse en een meting van de bloeddruk tijdens en na de inspanning brengt de sportarts de oorzaak van je klachten in kaart en wordt een onderliggende oorzaak uitgesloten.

Prestatieverlies

Gaan je prestaties ondanks regelmatig sporten niet meer vooruit? Of gaan je prestaties zelfs achteruit en kost het je steeds meer moeite om het sporten vol te houden?

Onze sportarts brengt je klachten in kaart en gaat op zoek naar de mogelijke oorzaak. Met behulp van een inspanningstest met ECG en ademgasanalyse wordt een onderliggende oorzaak uitgesloten. Indien nodig wordt bloedonderzoek verricht.

Vermoeidheid

Heb je last van vermoeidheid? Is je energieniveau laag? Heb je een griepje gehad en lijk je maar niet te herstellen? Slaap je slecht of kan je juist eindeloos slapen maar word je niet uitgerust wakker?

Onze sportarts brengt je klachten in kaart, doet een lichamelijk onderzoek en gaat met behulp van een inspanningstest met ademgasanalyse en aanvullend bloedonderzoek op zoek naar de achterliggende oorzaak van je vermoeidheid.

 

Pijn op de borst

Heb je tijdens of na inspanning een drukkend gevoel op de borst? of heb je pijn die uitstraalt naar je rug of je arm?

Onze sportarts brengt je klachten in kaart en met behulp van een lichamelijk onderzoek, rust ECG en inspannings ECG met ademgasanalyse word je onderzocht op een hartaandoening als mogelijke oorzaak van je klachten.

Snelle verzuring van de spieren

Heb je het gevoel dat je spieren tijdens inspanning te snel verzuren, of houd je na de inspanning last van zware vermoeide benen.

Onze sportarts gaat met behulp van een lichamelijk onderzoek en een inspanningstest met ademgasanalyse op zoek naar de oorzaak van je klachten. Eventueel wordt aanvullend bloedonderzoek gedaan. Bij verdenking op een onderliggende aandoening kan doorverwijzing naar een specialist in het ziekenhuis plaatsvinden.

Wil je teruggebeld worden?

Door het invullen van het contactformulier ga je akkoord met onze privacy policy.