MEDEWERKERS

Jessica Gal - Sportarts
Jessica Gal

Jessica Gal, dochter van een Amerikaanse moeder en een Hongaarse vader, werd op 6 juli 1971 in Amsterdam geboren. Op haar 5de zette zij in navolging van haar 2 jaar oudere zusje Jenny, haar eerste stappen op de judomat. Vanaf haar 7e ontdekte zij de wedstrijdsport, en op haar 13e werd zij voor de eerste maal Nederlands kampioen. Uiteindelijk werd zij 11x Nederlands kampioen, 4x Europees kampioen, en 4x 3e van de wereld. Zij nam 4x deel aan de Olympische Spelen. Een Olympische medaille zat er niet in. Al met al stond zij ruim 14 jaar aan de wereldtop.

Geboeid door het menselijk lichaam besloot Jessica nog tijdens haar judocarriere geneeskunde te gaan studeren. In 1998 rondde zij deze studie af, en na de Olympische Spelen van Sydney in 2000 zette Jessica definitief een punt achter haar judocarrière om zich te gaan specialiseren tot sportarts. Tijdens deze spelen werd zij door de bondscoach gevraagd om arts van het Nederlands dames hockeyteam te worden. In deze functie nam zij deel aan de Olympische spelen van 2004 in Athene.

Na bij verschillende sportmedische instellingen werkzaam te zijn geweest besloot Jessica Gal begin 2009 haar eigen sportmedisch adviescentrum op te richten: SMA Jessica Gal Sportartsen. Als sportarts is zij betrokken geweest bij de begeleiding van diverse sportteams waaronder het Nederlands dames hockeyteam, het Nationaal Zweminstituut Amsterdam, het Nederlands beachvolleybalteam en de damesselectie van ADO Den Haag. Daarnaast is zij lid geweest van de Sportraad Amsterdam, de Raad van Toezicht van het Kennis Centrum Sport, en de adviesraad van de Stichting Tegenkracht. Als sporter is zij nog actief in het wielrennen en hardlopen.

Hier vindt u de palmares van judoka Jessica Gal.

Jolanda Heere - Sportarts
Jolanda Heere

Jolanda Heere rondde eind 2010 haar opleiding tot sportarts af in Amsterdam. Per 1 november 2015 is zij werkzaam bij Jessica Gal Sportartsen. Daarnaast werkt zij, samen met een orthopedisch chirurg en sportfysiotherapeut, op de multidisciplinaire sportpoli van het Spaarne Gasthuis.

Van 2010 tot en met 2013 is Jolanda begeleidend sportarts geweest bij de Nederlandse Basketbal Bond. Hierbij was haar belangrijkste taak het sportmedisch begeleiden van de (geblesseerde) sporter in samenwerking met o.a. fysiotherapeuten, de trainer, krachttrainers en andere belanghebbende, om zo de sporter weer snel op zijn gewenste sportniveau terug te krijgen. Hierbij ging het om zowel het senioren heren als het senioren dames team.

Binnen de sportgeneeskunde heeft zij ervaring met preventieve sportmedische onderzoeken bij sporters van ieder niveau: van recreant tot professioneel niveau, maar ook met blessureconsulten. Haar aandacht ligt specifiek bij de sporten zoals basketbal, turnen, dansen, hardlopen en crossfit. Tevens is zij geregistreerd als sportduikarts voor het verrichten van sportduikkeuringen.

Daarnaast past zij haar kennis van de musculoskeletale echografie toe bij de diagnostiek van verschillende blessures.

Op sportief vlak is Jolanda in haar jeugd zelf actief geweest in onder andere het turnen, dansen en korfbal. Tegenwoordig doet zijn aan hardlopen en crossfit.

Sandra Chung - Sportarts
Sandra Chung

Sandra Chung heeft eind 2015 haar opleiding afgerond als sportarts. Per 1 april 2016 is zij werkzaam bij Jessica Gal Sportartsen. Daarnaast doet zij onder andere de medische begeleiding van de Orange Angels (Nederlands Team Vrouwen Basketbal) en de teams U17 en U19 bij de KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond). De diversiteit aan behandelingen, uiteenlopend van blessureconsulten tot analyse van inspanningsgebonden klachten, en de inspanningsfysiologie van zowel gezonde sporters als chronisch zieken maken de sportgeneeskunde voor haar een mooi vak. Wat betreft blessure-problematiek en inspanningsgebonden klachten heeft zij een brede interesse. In haar vrije tijd doet zij zelf aan korfbal, hardlopen en wielrennen.

Shanna Ilbrink - Sportarts
Shanna Ilbrink

Shanna Ilbrink rondde eind 2016 haar opleiding tot sportarts af in Groningen. Per 1 juni 2017 is zij werkzaam bij Jessica Gal Sportartsen. Tot 18-jarige leeftijd heeft zij op nationaal niveau geturnd. Haar voorliefde voor sport en bewegen heeft zij daarna vormgegeven in haar studiekeuze bewegingswetenschappen en geneeskunde. Zij vindt de sportgeneeskunde een gevarieerd werkveld waar een brede geneeskundige kennis voor nodig is. De afwisseling in het werk tussen diagnostiek en behandeling van blessures, sportmedische onderzoeken en de sportmedische begeleiding van zowel (top)sporters als chronisch zieke patiënten blijft haar inspireren. Naast de algemene sportgeneeskunde heeft Shanna zich tijdens de laatste 2 jaar van haar opleiding specifiek toegelegd op de revalidatie van chronisch zieken. Daarnaast heeft zij gedurende het seizoen 2015-16 de sportmedische begeleiding van Donar, de professionele basketbalclub van Groningen verzorgd. Ook in haar vrije tijd houdt zij zich nog steeds graag bezig met sport: turnen, hardlopen en wielrennen.

Pieter Sengkerij - Sportarts

Pieter Sengkerij is sinds 2013 sportarts en heeft zijn opleiding gedaan in de ISALA Klinieken in Zwolle. Sinds september 2020 is Pieter werkzaam bij Jessica Gal Sportartsen. Daarnaast werkt hij in Rotterdam in het Sport Medisch Centrum Sparta Rotterdam. Tot zijn 28e heeft Pieter altijd op prestatief niveau gevoetbald (zelfs op hoofdklasse niveau) en de combinatie van werken als arts bij een voetbalclub leek een mooie combinatie! Gedurende de opleiding tot sportarts heeft hij zich daarop toegespitst. Pieter heeft jaren gewerkt binnen het betaald voetbal. In de periode 2012-2015 heeft hij als teamarts gewerkt bij verschillende jeugdteams van de KNVB en is daarnaast vanaf 2013 ook werkzaam geweest als clubarts bij Vitesse uit Arnhem. Zijn expertise ligt voornamelijk bij preventieve sportmedische onderzoeken, blessures van de onderste ledematen en sportcardiologie. Het met plezier (kunnen) bewegen is belangrijk; Pieter loopt hard, mountainbiket regelmatig en probeert zo nu en dan nog een balletje te trappen.

Liesbeth Lim - Sportarts

Liesbeth Lim is sinds 2021 werkzaam bij Jessica Gal Sportartsen en werkt op de woensdagen op onze vestiging in Zaandam.

Zij is tevens verbonden aan het Medisch Centrum voor Dansers & Musici (MCDM) waar zij in 2018 samen met twee revalidatieartsen het stokje heeft overgenomen van orthopedisch chirurg en oprichter Boni Rietveld.

Liesbeth Lim is vijftien jaar als bondsarts werkzaam geweest bij de Koninklijke Gymnastiek Unie, waar zij de nationale turnselecties heeft begeleid.

Christiaan Swellengrebel - Sportarts

Christiaan Swellengrebel heeft in november 2020 zijn opleiding tot sportarts afgerond en werkt sinds 2022 bij Jessica Gal Sportartsen. 

Christiaan is tijdens zijn opleiding clubarts geweest bij de Jeugd van ADO Den Haag en Jong ADO. Ook was hij als sportarts verbonden aan het EK beachvolleybal in Scheveningen, de Dam tot Damloop en de 3-nations BMX-cup (BMX).

Naast zijn werkzaamheden bij Jessica Gal Sportartsen is Christiaan werkzaam bij de Brandweer en de KNVB. 

Mooi aan het vak vindt Christiaan om mensen in beweging te krijgen en te helpen door middel van sport en bewegen de gezondheid te verbeteren en zieke te voorkomen. Daarnaast heeft hij een speciale affiniteit met overbelastingsklachten van de knie. 

Als sportarts heeft hij van zijn passie voor sport en geneeskunde zijn droombaan gemaakt.

Dennie van den Noort - Basisarts

Dennie van den Noort rondde halverwege 2020 zijn opleiding geneeskunde af aan de Universiteit van Amsterdam. Per Januari 2024 is hij werkzaam als basisarts bij Jessica Gal Sportartsen.

Na zijn afstuderen heeft hij tijdens de pandemie op de covid-afdeling gewerkt in het Dijklander ziekenhuis. Nadien is hij doorgestroomd naar de cardiologie in zowel het Dijklander als het OLVG. Hij heeft daarna gewerkt op de Orthopedie om zich ook het onderzoek van het bewegingsstelsel bekwaam te maken. Via zijn werkzaamheden hier wil hij zich uiteindelijk specialiseren tot sportarts.

In zijn vrije tijd handbalt hij in de hoofdklasse en waar mogelijk gaat hij padellen of boulderen. Mede door zijn eigen blessuregeschiedenis is zijn interesse voor het vak begonnen en is zijn doel ook om anderen zo blessurevrij te laten sporten.

Ijlal Yunsi - Assistent
Ijlal Yunsi is een van de assistentes bij Jessica Gal Sportartsen. Ze heeft als doktersassistente bij een huisarts gewerkt en daarna bij een sportschool. Vroeger heeft ze veel gezwommen en ze heeft nu twee lieve paarden die ze verzorgt en op rijdt. Ook kickboksen volgt ze op de voet. Naast haar werk is Ijlal Yunsi ook fulltime moeder van twee meiden en vindt ze het ontzettend leuk om samen met hen lekker creatief te zijn of taarten en koekjes te bakken. Ze is dus van alle markten thuis en staat graag voor je klaar achter de balie!
Jolanda van den Beld - Assistent

Jolanda is sinds februari 2018 werkzaam bij Jessica Gal Sportartsen.

Daarvoor heeft zij 22 jaar bij Transavia gewerkt als medewerkster interne reisdienst.

Jolanda loopt graag hard, doet aan aqua aerobics en reist heel graag.

Ze woont met haar man en 2 kinderen in Vijfhuizen. Ze vindt het leuk om in een klein team te werken en de patiënten zo goed mogelijk te helpen en adviseren.

Carla Leon - Assistent

Carla Léon is sinds 2019 werkzaam bij Jessica Gal Sportartsen. Zij heeft jarenlange ervaring als doktersassistente op diverse praktijken en poliklinieiekn.

Zij wandelt graag lange afstanden en doet aan yoga. Daarnaast houdt Carla Léon van koken, lezen en tuinieren.

De diversiteit aan werkzaamheden in de praktijk maken het vak voor haar uniek. Ze is van alle markten thuis en staat graag voor je klaar achter de balie! 

Rishika Rampersad - Assistent

Ik ben Rishika en ik ben sinds December 2023 begonnen met werken bij de praktijk.

Ik ben sinds Augustus 2023 verhuisd naar Amsterdam en heb hiervoor in Den Haag gewoond .

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie , zoals wandelen , uit eten gaan of weekendjes weg .
Ook hou ik erg van koken en bakken en maak ik graag vaak iets lekkers klaar.

Hiervoor heen heb ik gewerkt als administratief medewerkster en receptioniste / telefoniste .

De medische sector heeft mij altijd gefascineerd en ik hou er van om veel nieuwe dingen te leren, vandaar mijn switch naar de gezondheidszorg .

Ik heb er altijd al van gehouden om met mensen te werken.
En ben ik altijd in om een gezellig praatje te maken wanneer ik u mag spreken bij ons achter de balie of via de telefoon!

Cindy Homburg - Assistent
Cindy
Ik ben Cindy en werk sinds april 2023 bij de praktijk. Ik heb ongeveer een half jaar geleden heel bewust gekozen voor een carrière switch. Voorheen werkte ik voornamelijk in de horeca maar op een gegeven moment wilde ik graag iets doen in de gezondheidszorg. Ik sport graag dus de combi van sport en gezondheidszorg vind ik heel erg leuk!
 
In mijn vrije tijd rijd ik graag paard, doe ik aan pilates en loop ik veel met de hond. Verder ben ik samen met mijn gezin vaak te vinden op het voetbalveld of gaan we lekker op stap. Regelmatig maken wij leuke stedentrips of andere reizen want dat is hetgeen waar wij erg van genieten. 
 
Als praktijkassistente zal ik er alles aan doen om het voor u zo prettig mogelijk te laten zijn.
Kyra Leopold - Onderzoekscommunicator

Ik ben Kyra en ik woon in Amsterdam. Dit is een eindje van waar ik oorspronkelijk vandaan kom; namelijk Texel! In 2022 heb ik mijn Bachelor Geneeskunde gehaald en loop ik nu in verschillende ziekenhuizen coschappen. In mijn verplichte wachttijd miste erg het contact met patiënten, dus toen ik hoorde dat Jessica in december ’22 een nieuwe assistent zocht heb ik zo snel als Max Verstappen gereageerd. Met heel veel plezier heb ik in mijn wachttijd als assistent gewerkt. Nu houd ik mij nog vooral bezig met het schrijven van wetenschappelijke artikelen over artrose, een aandoening die we veel op de praktijk zien, en houd ik de Social Media up to date. Mijn doel is om wetenschap toegankelijker te maken voor mensen die niet noodzakelijk een wetenschappelijke achtergrond hebben, maar wel meer willen weten over hun aandoening.

Soms loop ik nog op de praktijk om hier te overleggen met artsen of fysiotherapeuten over welk wetenschappelijk onderwerp zij meer over willen weten.

Misschien zie ik u ook een keer op de praktijk! Tot dan!

Wil je teruggebeld worden?

Door het invullen van het contactformulier ga je akkoord met onze privacy policy.